kandydat
student
pracownik
absolwent
biblioteka z

film
Film promocyjny


identyfikator2

 

horyzont

  • Aktualizacja: 14 sierpień 2019.

KONTAKTY

Rektor:
06-400 Ciechanów
ul. Narutowicza 9
tel./fax (23) 672 20 50
rektorat@pwszciechanow.edu.pl

Kanclerz:
06-400 Ciechanów
ul. Narutowicza 9
tel./fax (23) 673 75 78
kanclerz@pwszciechanow.edu.pl

Dział Kształcenia i Spraw Studenckich
informacje o pomocy materialnej
06-400 Ciechanów
ul. Narutowicza 9
tel. (23) 672 20 50 wew. 2011, 2012

INSPEKTOR OCHRONY DANYCH
Jarosław Derbin
kontakt@de-jar.pl
Polityka prywatności PWSZ

WYDZIAŁ INŻYNIERII I EKONOMII
06-400 Ciechanów
ul. Narutowicza 9
tel./fax (23) 672 30 75 (23) 672 90 65
wie@pwszciechanow.edu.pl
WYDZIAŁ OCHRONY ZDROWIA I NAUK HUMANISTYCZNYCH
06-400 Ciechanów
ul. Wojska Polskiego 51
tel./fax (23) 672 22 13 (23) 674 37 04
wzk@pwszciechanow.edu.pl
ZAMIEJSCOWY WYDZIAŁ ELEKTRONIKI, DZIENNIKARSTWA I TECHNIK MULTIMEDIALNYCH
06-500 Mława
ul. Warszawska 52
tel./fax (23) 654 98 08
wed@pwszciechanow.edu.pl

DOM STUDENTA
06-400 Ciechanów
ul. Narutowicza 4 a
tel. (23) 672 42 51

button 2

tekst alternatywny

button

 

 

Wyjazd naukowy Studentów III roku Rolnictwa do Grup Producenckich Pieczarek

10

Dnia 27 maja br. studenci III roku Rolnictwa specjalności „Zarządzanie w agrobiznesie” odbyli wyjazd naukowy do Grup Producenckich Pieczarek.

Studenci zwiedzili wyposażony w nowoczesne technologie obiekt „R&J Sztandera”, m.in.: hale upraw pieczarek, poznali najnowocześniejsze techniki zbioru oraz stan i wielkości poszczególnych rzutów. Za odpowiednią temperaturę powietrza, wilgotność oraz poziom dwutlenku węgla w hali uprawowej odpowiada wiele systemów technologicznych, tak aby zapewnić optymalne warunki dla wzrostów owocników pieczarek. Kontrolę nad nimi sprawują elektroniczne sterowniki klimatu. Grzyby wprost po zerwaniu trafiają do podciśnieniowego urządzenia chłodniczego.

Wysokiej jakości podłoże do uprawy pieczarek, zasobne w składniki pokarmowe produkowane jest w przedsiębiorstwie „Unikost SP.J.”, które jest jednym z nielicznych w Polsce specjalizującym się w produkcji podłoża fazy II oraz III, a także samych pieczarek.

Ostatnim etapem wyjazdu była wizyta w Grupie Producentów Pieczarek „Grzybowy Raj” w której odbywa się pakowanie i magazynowanie w chłodniach zebranych wcześniej i schłodzonych w krótkim czasie pieczarek.          

Podczas wyjazdu Studentom towarzyszyli Prorektor dr inż. Grzegorz Koc oraz dr inż. Anna Sikorska.

Studenci oraz Opiekunowie bardzo dziękują przedstawicielom firm za umożliwienie odwiedzenia zakładów, przekazaną fachową wiedzę oraz miłą i serdeczną atmosferę!

stopka